Полезни съвети при покупка на врати

Вътрешните врати са предназначени предимно за жилищни и офис помещения. Трябва да се знае, че те не могат бъдат използвани като външни врати от стълбището към жилището или на други места, където условията в температурно отношение, както и влажността са неблагоприятни.
Ние ви предлагаме гладки крила, покрити с висококачествено ламинатно покритие в богата цветова гама. Характерна черта на различните изпълнения на всеки от моделите е тяхното високо качество. Нашите клиенти могат да бъдат сигурни, че ще получат продукт с най-високо качество на достъпна цена.

КАКВО ДА Е ПОКРИТИЕТО НА ВРАТИТЕ?
Днес се произвеждат разнообразни врати от материали с различни повърхностни покрития – от най-евтините PVC фолиа (които са предназначени за стандартна употреба в домакинството без голямо натоварване), до ламинатните, които все още са ценово приемливи, като тяхната повърхност е промишлено заздравена така, че доста по-добре издържа евентуални издрасквания, освен това по-лесно се поддържа (понасяйки препаратите за почистване), декорите им не се различават от тези на природното дърво. Ламинатът и след години се запазва такъв, какъвто е бил при покупката. Фурнирите и масива, освен че са значително по-скъпи, имат голям недостатък, защото са цветово неустойчиви – като всеки природен материал с течение на времето променят своя цвят, дължащ се на падащата светлина върху тях.


КАКЪВ ЦВЯТ ТРЯБВА ДА ИЗБЕРА?
Декорът на вътрешните врати в жилището трябва да е в хармония с пода. В повечето случаи клиентите прекалено се съобразяват с цвета на прозорците, които се намират далече и в повечето случаи са прикрити от пердета или щори. За разлика от тях, подът задължително трябва да подхожда на вратите. Не е необходимо на всяка цена да постигнете максимално близък нюанс (в повечето случаи не се получава и не стои много добре). За препоръчване е между тях да има контраст, запазвайки на еднаква или подобна дървесна структура.


ПЛЪТНИ ИЛИ СЪС СТЪКЛО?
По-добро усамотение и звукова изолация предлагат разбира се плътните врати. Те биват подходящи за килери, мазета, спални помещения, бани и др., още повече че при остъклените такива трябва да се има предвид и нарушаването на съня от включено осветление в коридора, но и тук важи същото, че при малка площ на остъкляването вратите създават усещане за лекота и ефирност. Вътрешните врати със стъкло могат да бъдат оценени при затваряне на всекидневни или коридори, докато при стаите това е доста индивидуално. 

При нас ще откриете най-добрите цени на интериорни врати в София, като ще получите пълноценна и безплатна консултация за най-подходящото за Вас решение.